thePencil.org Ar RaiYan: Another Design!!

Friday, July 06, 2007

Another Design!!

Setelah hampir 3 hari saya cuba membuat gelang inai ini sendiri, akhirnya berjaya juga. Aduh, ini masa paling lama untuk belajar buat gelang. Takde sape nak ajarkan , supplier kristal tu tak reti... dia pun upah orang buatkan. Cadangnya supaya saya tengok sample, then try n error. pening juga mula-mula. At last, jadikla gelang seperti ini. Supplier tu kata, jika saya dah pandai buat, dia akan kontrak dengan saya upah buatkan kristal inai ini untuk dia. hissh.... tak sempat la nak amik2 upah buat masa ni sibuk yakmat. hehe. Kalau customer saya punya order, saya layan ler...


Bila dah dapat teknik, seronok pulak, buat lagi dua kaler. Ada yang berminat? RM 45 aje...free postage! available warna purple+dark purple, coklat+dark coklat, hijau+kuning, merah+putih, hitam+putih


Di bawah ini adalah order dari Rozi Adi from Brunei. Belum buat penghantaran lagi. Harini baru nak buat. Dia order inai black+grey, kristal jurai n kristal bucu empat (saya tatau nama-gelang gelang ni sebenarnye,pakai kod number aje)



Untuk gambar seterusnya, sila lawati web saya ini Gelang Kristal



p/s: Semalam pula saya menerima kejutan satu panggil telefon dari seorang datin dari Shah Alam. Terer juga ye datin surfing web kristal. Datin zaman kini aktif sekali :). Meminta saya mengajarkan kursus ikat gelang untuknya dan kawan-kawannya. Aduh, mengajar datin-datin ke? saya belum pernah mengajar lagi. Saya taktau bayaran untuk kursus untuk ikatan gelangni dan apa yang perlu di ajar ye?? haha

16 comments:

Mynie said...

kak najah, out of curiosity - how long does it take to siapkan satu gelang inai yang cantik ni?

and btw, saya dah buat idham's tag smlm.. yg pasal sy tag dulu tu tak kisah je... utk suka2, kalau lapang je :)

ZLAA said...

Sakam Raiyanz. Ish..ish...pandainya ikat gelang. Macamana-lah tu. Tak dapat dibayangkan kesukaran nak ikat gelang tu...

Raiyan said...

hehe kak zlaa, terpaksa memandaikan diri. memula susah juga. lelama, ok.

Raiyan said...

mynie,
gelang inai tu...akak dpt siapkan dlm 45 minit hingga 1 jam. masa diambil tu termasukle gangguan2 luar iaitu pi minum air,pi toilet,jwb sms .hehe

kakLuna said...

najah..sblm ni kan, aku mmg tak terasa nk pakai gelang kristal, tapi bila tengok gelang kristal hang buat nih, tetiba jatuh cinta pulak!hmm..bulan ni takdak budget, ingat nak sambaq satu la bulan depan..aku dah kenan dengan gelang inai had warna hitam tu. nanti aku sms hang.

Raiyan said...

Luna,
wokeh no problem. aku sentiasa menanti order dr hang.hehe

bAiTi said...

K.Najah,
Cantik la..

Camne kt K.Najah dpt supply kristal-kristal ni? Rasa cam teringin lak buat, time2 xde kerja ni, hehehe..

Saya ada beli gelang mutiara from Sabah, baru pakai 1/2 kali dh terputus. Tu pun, jenuh nk smbg balik guna benang biasa, huwaa..

45mnts-1 hr ---> fuh, terror2.. ;)

matju said...

minat orang perempuan. :p

Raiyan said...

Baiti,
mai akak supplykan.hehe. akak kan penjual kristal :)

matju,
yer.tepat sekali :)

mardhiah12 said...

cantiknya! eruja tengok ni, something truly different.

bAiTi said...

K.Najah,
Betul ke? Camne ek? Cerita kt saya yer..

YM me.. ;)

ummibatrisya said...

salam,

cantiknya bile tgk gelang inai yang warna hitam tu. rasa macam teringin tapi bukan skrg.

nanti kalau kak ummi nak, kak ummi msg najah ek. :)

Raiyan said...

kak ummi,
wokeh...saya sedia menanti kak ummi sms.hehe

mar,
sayang mar tak pakai gelang.huhu. tanak try ke satu?hehe

baiti,
wah, nak cerita/ngajar kot online ke? tp akak takde webcam...kalo tak..leh ajarkan ikat gelang.
nanti ym.sekarang ni kalut ngan bookfair.huhu.penat betoi!

bAiTi said...

k.najah, maksud saya cmne nk start bisnes ni? kristal tu nk dpt cmne. + design tu ikut suka ati je ke or ada buku cmne nk buat.. etc ;)

mardhiah12 said...

kak najah, saya ni pakai sarung lengan. mmg tak best pakai nanti asyik kena buka, nyeh nyeh...tapi cantikler..tunggu kak najah hadiah :P. ni kena buka kursus ni, nak belajar gak camne...huhu

syazana said...

salam.akak,bape harge ek yg gelang wane hitam bunge2 tu.comey la.huhu.nnt reply kat msg box sy ye:D.thx

 
blog template by suckmylolly.com