thePencil.org Ar RaiYan: Kenaikan harga...

Thursday, July 17, 2008

Kenaikan harga...

Sana sini bercerita tentang debat. Semua blog bercerita. saya tidak mahu mengulas itu. Sudah tahu jawapannya kan!

Apa yang saya mahu sebutkan yang saya sudah abis pantang!! hehe. Sudah bebas, oh tidak. Sejak itu saya sudah mendapat kerja baru iaitu memerah stok susu untuk si kecik Tasneem. Terima kasih susuibu.com dan Aida dan kawan2 sms lain kerana membantu.

Saya sudah lama tak membeli barang-barang memasak, oo...kau tidak memasak ya? bukan. Bukan begitu, Tapi memang saya tak memasak pun. hehe. Maid yang masak. Apa yang saya nak ceritakan bukan tentang kesedapan maid saya memasak. Tetapi tentang harga barang. Sebelumni MIL saja yang membeli barang-barang. Saya kan dok ngan mertua. Ataupun saya tuliskan list barang, suami yang belikan tanpa saya ketahui berapa total harga barang.

Sudah lama tak buat biskut n kek. Semalam saya ke kedai bahan-bahan bakeri. Terkejut sebenarnya buttercup rm3.90, mak aii... tahun lepas saya buat kek batik, buttercup hanyalah rm2.70 (aiyaaa... apa aku sudah ketinggalan, keluar dari gua kah aku?hehe). Tepung? mak! tepung gandum cap sauh rm 2.70!!
Gi mana aku mau berniaga?? uhuk uhuk... terbatuk-batuk membayar harga barang. Maklumla jarang berbelanja, selalu memesan pada suami aje.

saya: abang, mampuih kita tak leh buat kek batik dah, butter aje nak dekat 4 ringgit!
abg: ha... baru tau! sebelum ni dok memesan aje suh beli ( takde le dia cakap gitu, saya je yang menambah ayat2 belakang tu.hehe)

Seminggu sebelum tu,
Saya: hissh... kita tukar kereta baru lah. Penatla naik kancil. Saya rasa nak beli CRV la. Motivate sket!
Abg: hello my dear, sape yang kena full tank kan minyak tu?

ops lupa, tahun ni baru 1 kali saya isi minyak sendiri. hehe.

p/s: Moga Allah melindungi keselamatan Pck Anwar!!

5 comments:

Ummu Auni said...

wah, bestnya dah abis pantang...itulah paling nikmat kan, hehehe...

drnehar said...

Assalamualaikum...

Awatnya kena perah susu? Tak boleh breastfeeding direct ke? Busy betul businesswoman ni.. hehe :)

Alhamdulillah, Huzaifah dapat minum susu pek mak dia selama 1 tahun straight. Lepas umur 1 tahun, gigi sudah 4 batang, baru start susu botol + formula milk.. Sian dia..hehe

Wokes la.. Selamat memerah susu... Better breastfeeding direct... supaya BONDING tu ada... ;) Take Care... Huggiesss

the author said...

el,
ha'ah kena perah juga coz dlm seminggu ada 2-3 hari kena stay di kedai lebih dari 2 jam. huhu.
kalo baby lapar,jauh nak balik kangar-arau. hari selebihnya buat kerja kat umah je.
untung el tpt keje ngan umah dekat leh lari balik :)

aini: hehe. syok betoi!

Abang Long said...

Alhamdulillah, sudah habis pantang dan masih sihat.

Tahun ini, rasanya tidak buat kuih raya...

Mynie said...

wah cepat je dah dekat nak 2 bulan ek.. sorry ye sbb sy tak jemput akak gi aqiqah afiefah bebaru ni sbb tau akak belum habis pantang masa tu.. lg pun jauh.. hehe ;p

 
blog template by suckmylolly.com