thePencil.org Ar RaiYan: Cupcakes Deco !!

Friday, November 14, 2008

Cupcakes Deco !!

Setelah beberapa kali sms bertanyakan kelas, Akhirnya Kak Rani sudi mengambil saya sebagai anak muridnya. Batch ke 3. Kelas bertempat kat umahnya di Changlun. Bestnyer dapat belajar beberapa skill yang selama ni punya la teringin nak belajar. Belajar buat swirl tinggi n rendah, rosette, sunflower, basketwave, grass, lukis lining guna coklat ganache n piping jelly, gridkan coklat, adunan kek and main colour buttercream. Terima kasih sis Rani atas tunjuk ajar. Lepasni nakpi belajar lagi ya, buat fondant pulak!

Kini baru saya tahu, bukan senang nak deco cupcakes ni. dah la kecik comel, satu persatu kena deco atas tu. Patutla cupcakes orang jual mahal. Bawak lik umah semalam, bagi sorang satu.Diorang sayang nak makan. hehe

waaa.... rasa macam tak percaya saya sendiri yang buat ni. jakun betoi la ek.hehe




seharian mendeco...sampai berminyak2 muka dan tangan.hihi

gambar-gambar di atas amek kat blog Kak Rani sebab saya tertinggal camera kat umah.huhu

4 comments:

Ummu Auni said...

hai, dah habis kelas master ni, bolehlah gi survey kelas buat cupcakes pula :D

Aina Ana said...

wah!! sedapnya..nak makan la satu..

HappyIrfa said...

SALAM NAJAH..
emm..memerlukan kesabaran yg tinggi tu

penulis said...

lawa cupcakes tu.. kreatif..bulih ajar ke tu?hehe byw kak najah,napa ifah tak dpt bagi comment kat CHIT CHAT tu?

 
blog template by suckmylolly.com