thePencil.org Ar RaiYan: Pening...

Saturday, February 07, 2009

Pening...

Sejak 2-3 harini ni pening dengan isu di Perak. Terganggu woo... (malas nak ulas)

Tapi lagi bertambah pening dan sibuk menguruskan ini. Sejak seminggu ni hits pulak. Bertambah pusing kepala ini pabila supplier inform tak dapat sediakan stok seperti diminta. Stok di store mereka pun nampak almari aje. Patutnya dah dapat permintaan tinggi, mereka kena gandakan pengeluaran. aiyaak.

Sekarang musim sukan sekolah, tshirt sample pun kena rembat. adus. paling kelakar, jam 3 pagi pun ada sms masuk bertanyakan tshirt.Abang kata, haa...takpe tu bukan sekadar sms yang masuk,tapi duit yang masuk tu. Kadang-kadang memang terlambat reply, yelah sibuk itu ini,kadang-kadang tak pi kedai pun sebab sibuk buat kerja lain, terus customer tu call, maybe tak puas hati sebab lambat reply.

Sepanjang minggu ni terpaksa ke kedai tolong staf, dok sana dari jam 11 pg hingga 5 ptg. Lunch kadang-kadang jam 4 baru jumpa nasi.huhu. Terpaksa tinggalkan Tasneem kat umah with stok susu (Tasneem masih fully breastfeed tau). Mujur Tasneem dah mula makan, Neni (maid) pun dah pandai suapkan makan. Takleh lupa soalan Neni, "kakak sudah dapat kerja baru ya? kayaknya seperti kerja pejabat". haha. ye la...sepanjang 2 minggu ni keluar pagi balik petang. Kalo sebelum ni, dia nampak saya kerja kat umah je, depan komputer, keluar pun kejap-kejap aje. Ape pun, harapnya ini adalah sementara aje, bila staf dah leh handle semua, rutin saya akan kembali seperti sediakala insyallah.

Ape pun... saya bersyukur sangat dengan kehidupan dan anugerah ini.

Harini Luna datang Perlis. Suaminya ada kursus. Saya bawaknya ke kedai kami yang caca merba tu (masih berselerak). Sori Luna, saya tak sempat nak layan Luna. Tinggal je Luna ngan Oman baca buku sendiri. Lain kali jangan serik nak datang lagi ya!

Dalam kesibukan sempat hadiri kenuri kawan Saif, kedua-dua pengantin ni classmate Saif masa degree dulu. See... we're having 2 kids. Hangpa dua kena pecut la lepasni yer... he he he. Saya dari dulu sukakan Liana tu, tinggi,slim dan comel.



Selamat Pengantin Baru Zubir n Liana, moga berbahagia hingga ke syurga!

p/s: Alhamdulillah... semalam Pasaraya Hafifah mendermakan 5K untuk Palestine. Terima kasih, moga Allah merahmati kalian.

1 comment:

dianz said...

akak kalo mau stok T-Shirt, di Bandung banyak lah... :D
Hmm gimana kalu ke sini bulan March aja? Bulan ini ku bz banget. Ada ujian thesis akhir bulan Februari ini :(.
BTW, is ur maid from indonesia? bila ya, sampaikan salam dariku, saudara sebangsa dan setanah air hihihi...

 
blog template by suckmylolly.com