thePencil.org Ar RaiYan: Saya dan angka 30

Sunday, February 01, 2009

Saya dan angka 30

Baiti kata, bukan makin tua (nak sedapkan hati) more WISER . hiks. Harap-harap gitulah hendaknya. Terima kasih buat kawan-kawan yang sms ucapan n doa. Saya doakan yang sama buat anda!
Saya sudah 30 tahun. Apa sumbangan saya untuk ummah? masih panjangkah lagi umur saya ni? lama mana lagi boleh menikmati kehidupan yang bahagia ini?
Seramkan bunyinya? Tapi jauh disudut hati saya mendoakan janganlah dipanjangkan umur saya sehingga tua renta begitu, terlalu tua terketar-ketar sehingga tak mampu menguruskan diri sendiri. Sehingga menyusahkan orang sekeliling. Saya tak sanggup ya Allah.
Abang selalu tanya setiap tahun sepanjang hampir tahun ke 6 ni, "nak hadiah apa? abang tatau nak bagi sebab semua dah ada". saya ulangi, nak WISH sebijik. haha. keduniaan betul. oo tidak, CRV cukuplah.
Entry di atas cuma sebuah celoteh, tak bermaksud apa-apa duhai abang. Saya sudah cukup segalanya. Alhamdulillah, syukur.Dan yang pastinya...Saya sudah lengkap dengan mereka ini....


awat adik? sampai terpejam-pejam tuh. Anak-anak cina, bak kata supplier alat tulis haritu

dan abang... saya ada kamu!
dan lagi, saya ada seorang ibu mertua yang baik hati, menghadiahkan saya sebiji kek coklat special dari bakery Dr Wahab (Alpine Delice)

Terharu sebenarnya....

tudia, selepas sesaat dipotong... ilang separuh!

Saya juga ada hadiah untuk diri sendiri, dengan menghadiri kursus cheese tart secara percuma, best! Terima kasih Cikgu Rani!! Saya sudah pandai buat cheese tart. eceh...

Saya tataula sejak masuk ke angka 30 ni. Muncul hobi baru pula, mengumpul buku resepi (dari internet dan buku). Ini antara buku resepi yang saya borong di popular haritu.
Buku yang paling saya suka ialah buku Alex Goh- Irrestible Pastry, resepi cheese tart yang saya belajar tu diambil dari buku Alex Goh la. Sedap. Buku resepi yang lelain tu saya suka tengok gambar aje. Beli semata-mata sebab suka tengok gambar. Apa la kau nih!
Cuba tengok dari buku Azza Pawanchek-Makan cupcakes,muffin tu... ilustrasinya cantiklah


hmmm....gambar saya ambil tu yang tak cantek. Saya memang tak pandai amek gambar!

SELAMAT HARI LAHIR NAJAH!!

17 comments:

Mynie said...

selamat hari lahir, kak najah! wah tahun ni tahun istimewa, dua angka sekali bertukar hehe.. semoga tecapai cita-cita dan azam, dan semoga Allah melimpahkan berkah dan rahmah..

Fatimah Azahra said...

salam, alamak ! kak najah , terlupa+xtow bufday kak najah ni bla. maaf la, late wish, tp nak wish gak, selamat hari lahir ! (: moga panjang umur dlm iman , ameen~.
eh , da 30 ? ke 13 ? muda ja nampak . ada resepi awel muda x kak ? (:

HappyIrfa said...

SALAM NAJAH..
kita serupa.hehe,muda lg.

the author said...

ni ucapan dari khaleel el wafi,

nurain7: assalamu'alaikum kak, hepi birthday...alhamdulillah, sbnrnya utk seorg yg baru berusia 30, akak dh capai banyak subhanallah...and i envy u sometimes for being able to do what u want to do...kak, terigt kita masa muda2...cerita-ceriti kita, dr di bangku sekolah sampailah sebelum masing2 berumahtangga...tak sangka hari ni u're one great lady that I'm always proud of...love, lotsss....tho I rarely mention so


me: tq rin...really like ur words, inspired me!!
to kakda (huda mahmud) thanks coz jadi rakan yg pertama sms to me.

the author said...

thanks mynie,fatimah n irfa.thanks for da du'a!

ummu umar said...

happy birthday najah..aku punya angka berubah November..Hehe..tp dr skrg dah habaq kat oghang aku tahun ni 30 thn.

Btw, nak bagi Wish sebijik tak dapat la..nnti kasi hadiah buku resipi. Nak yg mana? Cewwah..

UDA said...

Salam,

Slmt hari lahir Najah..Kak Fatimah ni. Tak tau emel Najah sbb nak jemput awak utk walimah. Boleh SMS akak di nombor 0195701929 atau emel akak fatimah0509@gmail.com..

nadiah said...

kak najah, saya nadiah hari tue....selamat hari lahir. nie email saya sist_in_muslim85@hotmail.com. thank you kak, semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki.

the author said...

anfal,
aku nak resepi lasagna hang. boleh ka? hehehe

kak timah, welcome to da club!!! muehehehe. dah sms akak jap tadi. jwb jangan tak jwb

the author said...

nadiah, mekasih ya.

bAiTi said...

erk.. tersedak saya..!! :P

Selamat Hari Lahir K.Najah..!! Dengan bertambah umur, insya Allah bertambah wiser, hehe.. Saya personally rasa, dalam usia 30 telah banyak yang k.Najah capai. Moga senantiasa maju + dan dipermurahkan rezeki oleh Allah swt.

All the best yer ;).

aida said...

selamat hari jadi kak najah!
saya nak order cupcake boleh? eheheh

the author said...

baiti,
awak lagi hebat. lum lagi nak sampai 30,sudah sebelah kaki nak dpt phd tuh. uhuk!

aida,
boleh2.. hehe. no prob!!

dianz said...

Happy birtday :) may allah bless u.
Maaf terlambat ucap :D.
Sst..dah dapat SMS ku?

saya said...

happy birthdayyy!!!!!!! moga2 hidup lebih diberkati dan berbahagia... aminnn..

MyzwaR said...

Hepi Belated Besday Kak Najah... Kim Slm Wan Saifuddin yer..

-Muhammad, ex-ISLAH tikam batu-

DiA said...

happy birthday kak najah.... sorry lambat wish...
btw, i'd taggged u.. :)

 
blog template by suckmylolly.com