thePencil.org Ar RaiYan: Kereta

Tuesday, March 03, 2009

Kereta

Kami ada sebuah (seekor?) kancil. Dibeli 9 tahun lalu. Tahun 2000. We 'really' use that car. Kemana saja, dekat dan jauh. Banyak kali juga rosak. Pernah mati di tengah jalan di Pendang, kena tolak masuk bengkel. Pernah berasap.Pernah takleh nak start. Pernah overhaul. Pernah kebocoran air walaupun baru beberapa hari servis. huu...banyak juga kerosakan ya.

Satu lagi yang takleh lupa pintu belakang takleh nak bukak. kena orang luar bukakan. haha. Ni kawan-kawan yang naik, kadang2 depa tergelak. Ha... ni part paling best, kalo hujan kan, kat tingkap driver tu tiris, air menitik basah kena baju. Kalo parking takde bumbung, time hujan, seat driver akan basah. Pastu bau lembab, bila duduk kat seat tu, baju akan basah dan berbau busuk.

Sekarangni kerap meragam, sejak saya suarakan nak beli kereta baru. Nizah kata, kalo nak beli kereta baru, jangan cakap hal ni pada kereta lama, nanti kereta tu dengar. Coz tu makhluk Allah juga. Besi. hikhik.

Tapi kancil ni telah banyak memberi perkhidmatan maksima pada kami sekeluarga. Banyak kenangan bersamanya :) (sentimentalnya kau nih)

ni awat buat entry kereta ni? saja nak bgtau abang supaya kesihanilah isterinya ini. hehehe

3 comments:

Mynie said...

ingatkan nak bagitau dah beli kereta baru hehe :) eh, target june kan.. takpe lg 3/4 bulan tu ;p (sori nyakat akak je)

Fun Muffin on da Net said...

Hahahaha.. lawak la Najah ni! Tapi baguih jugak no, mane tau ngan care ni je abang bley paham... hehe!

kakLuna said...

betui tu najah...aku sebab penah dok cakap2 kat dpn dia aku nk jual la dia buat aku jd eksiden..huhu

mmg la eksiden tu ditakdirkan tp mungkin juga kancil tu merajuk


lani aku ckp elokkkkk2 ja dgn dia...hehe

 
blog template by suckmylolly.com