thePencil.org Ar RaiYan: One Drop

Wednesday, April 15, 2009

One Drop

Semalam rakan saya, Intan datang ke kedai membeli tshirt saya sambil dia menjual perfum one drop. Sejak heboh di suratkhabar menyatakan agent one drop dapat sales hingga lebih 100k, makin popular orang mencari dan menjual. Saya pula tak ketinggalan mencari, nak tengok lagu mana rupa perfum one drop tu. Ada pelbagai jenis dan set. Dalam satu kotak ada 8 jenis bau berdasarkan bau perfum jenama terkenal. bagi saya, ini adalah idea kreatif sebab beli satu set, boleh tukar-tukar bau sampai 8 jenis botol minyak wangi leh guna. Harga berpatutan rm40, tapinya saya beli kat Intan hanya rm35 sekotak kerana saya adalah pelanggan pertamanya. Haha. Tq ya. Hmm.. Intan, ko jual je kat student IPT, mesti laku punyalah! Saya mencucuk dia.hehe

Saya sebenarnya sudah lama tak beli perfum sebab tak pakai pun. Saya dapat hadiah perfum 3 tahun lepas dari adik ipar, Wan Aisyah. Jenama Clinique, hadiah dari UK. Tu pun sampai sekarang tak abis. Ada separuh botol lagi. Dah expired agaknya. Sebab bau pun dah tak bau clinique dah.hehe

One drop kalini tataula tahun bila nak boleh ke habisnya. Saif rajin juga try pakai. Harap-harap la dia tolong habiskan nanti. Nak tau sape rajin guna one drop saya sejak saya beli semalam? Kakak Ibah. Aiyark! lepas mandi, sapu yang botol no.6, nak tido semalam, sapu yang botol no. 3, nak gi sekolah pagi tadi, sapu yang botol n0. 4. Naik pening saya.

Nampakya, tak lama dah One Drop saya nak drop kesemuanya! haha

Saya beli One Drop Women Set 3, sedap juga baunya...

6 comments:

Luna said...

aku beli minyak wangi rm5 je kat Hinode...hikhikhik :D

khadijah said...

hehe...kitaorang dah beli lama dah.sebelum keluar kat suratkhabar lagi.beli yg set 4.staff uia jualkan.sempat beli lagi 3 kotak nak bagi present kahwin kawan....so,dapat la murah walaupun tak sampai rm35.tapi umar tak jumpa lagi so,tak la jadi macam kakak ibah dok pakai siang malam.org pompuan katakan....ibah..ibah..

the author said...

luna,
kira aku punya one drop murah lg la. sebotol rm4.375, haha.

khadijah,
mmg dah lama dah nak beli n tau sebelum kuar paper, tapi nak tolong kwn. baik beli kat kwn sendiri.hehe. mujur fatimah kecik lagi yer.hehe

Zila said...

Apa hukumnya perempuan pakai perfume?

Zila said...

Apa hukumnya perempuan pakai perfume?

Ms Nadia said...

mahu tahu bagaimana cara untuk mendapatkan duit dengan hanya bekerja dari rumah? cubalah lawati my vemma business blog: http://myjusvemmabiz.blogspot.com/.

selamat menerokai dunia business vemma!!

 
blog template by suckmylolly.com