thePencil.org Ar RaiYan: Bila sms masuk...

Wednesday, August 06, 2008

Bila sms masuk...

tet tet,tet tet..sms berbunyi ada 2 sms yang menarik perhatian pagi tadi...

"salam najah, akak nak tempah moist coklat kek yang mcm haritu utk besday syahmi 7/8 ni,yang najah buat bg kat akak ritu sedapla"

"najah,kak ani nak mtk buatkan coklat kek utk majlis tunang ni,utk mkn2 tetamu"

fuh,sms-sms ini mendebarkan hati saya!!

Ada kawan-kawan tanyakan sample cookies utk raya. huhu. saya masih belum buat apa-apa lagi. Masih berkira-kira lagi dek kerana terkenangkan Tasneem walaupun sudah ada Neni yang bisa membantu nanti.

Sejak ada baby kecil, saya jarang ke kedai. Syukur dapat staf yang boleh diharap.Alhamdulillah. So saya boleh tumpukan pada kerja-kerja lain, pada baby especially dan... pada hobi baru mencuba resepi di fotopages kawan-kawan cyber. Saya sudah ada dapur baru :). Ummi buatkan ruang dapur besar kat belakang untuk saya test/eksperimen segala resepi-resepi :)
haritu saya cadang nak pindah umah sewa sebab salah satunya nak guna dapur/space utk buat bisnes makanan.Tapi ummi keberatan nak bagi kami berpindah.Atlast, ummi buat renovation/tambahan ruang dewan cantik dilengkapi aircond and 2 bilik air (utk program ikhwah akhawat) beserta satu ruang dapur yg agak luas + sorang maid sebagai pembantu. Mekasih ummi!!
ha kau! mak mertua yang cemana lagi yang kau nak? hehe

7 comments:

Aina Ana said...

mak mertua hang keberatan nak bg hang pindah sebab hang ni memeriahkan rumah.

Agaknya bila hang tak duk situ sunyi agaknya. Best tul mak mertua hang ye :D seronok aku baca entry kali ni.

Duk terbayang hang bersalut tepung buat kek..haha

the author said...

hiks...bukan aku yg memeriahkan umah. anak-anak aku yg dok memeriahkan suasana.huhu

kakda, nanti jd kenuri jgn lupa antar kad ek

Maryam Abu Ahmad said...

"ha kau! mak mertua yang cemana lagi yang kau nak? hehe"

tau takpe.. hehe

aisyah said...

salam..

waa..sape mak mertua kak najah?? bestnye..hehe..itulah ummi saya tersayang yg best!! anak-anak dier pun mesti best.. :p

the author said...

maryam...tau takpe.hehe

aisyah:anak dia hok pertama la paling best skali.hak hak hak

dianz said...

salam kak najah, sudah ada plan buat bisnes cake pula? :D

the author said...

dianz,
buat main-main aje. hehe. sekadar minat

 
blog template by suckmylolly.com