thePencil.org Ar RaiYan: Hadiah harijadi in advance

Monday, September 07, 2009

Hadiah harijadi in advance

Hari lahir kakak Ibah yang ke 5 tahun ialah next week. 19 sept, sehari sebelum raya. Tapi sekolah akan bercuti awal, jadi kalo nak celebrate dengan kawan-kawan tadikanya, kena la buat hari last cuti tu, 17 sept kot mula cuti. Lupa la pulak bila. hehe.

Petang tadi ke Alor Setar jenguk kedai kat Star Parade, sesambil tu terpikir tahun ni tanak bagi pack makanan ringan dah ler kat kawan-kawan dia, bagi kek dan hadiah seperti games atau benda yang boleh digunakan. Singgah kat sebuah kedai mainan, beli jigsaw puzzle 40 pack untuk kawan-kawan kak Ibah. ok la tu, sesambil cuti raya, sesambil diorang buat .

Untuk kak ibah, dia dah lama request barbie yang banyak baju sampai 10 pasang (ntah yang ke berapa ekor la ada kat umah tu). Asalnya nak bagi masa hari jadinya, tapi tah terkantoi pulak, dia nampak dulu. bagi ajelahh.... janji dia gembira sesangat
Kalo beli kat Kakak Ibah, Tasneem pun kena ada juga. Bagi dia set pancing ikan yang pakai bateri tu. High level punya mainan, mana dia reti nak main lagi. Pegang pancing pun tatau. sebenarnya beli set tu sebab nak challange main ramai-ramai. hehe.

Melopong aje Tasneem tatau nak main, ikan tu jalan laju sangat sampai tak sempat nak pancing. last-last tasneem ngelat, agaknya dia geram kot. dia tangkap ikan tu guna tangan dia. hihi .semua jerit, alaaaaaahhhhh!! spoiled je Tasneem nih
Minat betoi Tasneem dengan set barbie kakak Ibah, mengekor aje mana Kakak ibah pegi, nak main skali la tu..
tu diorang sedang on da way nak gi main kat atas buaian.

2 comments:

Mynie said...

happy birthday in advance, kak ibah! bila potong rambut sama, muka dua beradik ni sama sgt. mcm kembar lain tahun hehe :)

the author said...

hehe
kak ibah potong rambut sebab ada kutu la mynie.jangkit kat tadika. uhuk
jangkit ke tasneem skali. adoi laaa

 
blog template by suckmylolly.com