thePencil.org Ar RaiYan: Mat Jenin

Thursday, September 17, 2009

Mat Jenin

Minggu lepas....
"Abang, kita buka stesen minyak Petronas nak?"
(bukan apa, sebab jalan kami pergi kerja takde stesen minyak yang senang nak access)

Minggu ni...
"Eh, kita bukak farmasi nak tak?"
(bukan apa, sebab laluan kami takde farmasi, nak singgah beli panadol pun payah)

apahal bini aku ni? sejak berbadan dua ni, angan-angan yang pelik-pelik (monolog Saif)

Harini..
"Abang, kita bukak kedai supply barang kek la... nak beli barang kek pun susah, kena beratur panjang kat Yonhin tu"

errkk....Saif pengsan. hehe
------------------------------------------------

Semalam pergi kedai kat Star Parade, alhamdulillah sales meningkat sedikit dari bulan lepas. Last month boleh cover sewa kedai aje. Bulan ni ok sket, nak raya mungkin. Nak kena promote lebih lagi. Banner kena pasang banyak lagi. Skarang baru 3 banner di pasang seluruh Alor Setar. Mana cukup. Tapi okla..ramai yang call tanya lokasi kedai. Ada customer tanya, "awat hangpa dok belah belakang ni, sampai tersesat makcik. Amboi makcik, nak dapat kedai sebijik tu pun payah. Inikan pulak nak dok depan. hehe"

Satu je kena ingat, kalo pasang banner... sebelum tamat tempoh aje, kena renew cepat-cepat kat majlis bandaran, nanti diorang rampas banner tu. Last week banner kami kena rampas satu kat jejantas Pekan Rabu. uhuk. lewat 2 hari. Mujur tempat lain diorang tak sempat nak bawak turun.

Buat warga Alor Setar, ini nak bagitau lagi skali alamat kedai, S-63, Tingkat 2, Star Parade (sama level dengan Reject Shop). Ajakla kawan-kawan ya. Komisen diberi jika anda mengangkut geng anda datang ke mari ;) bertanyalah pada staf kami untuk keterangan lanjut.

2 comments:

HappyIrfa said...

takpe,sekarang berangan dulu,insya Allah satu hari nanti jd kenyataan

the author said...

amin... berkat doa irfa.eh tima kasih kad rayaaaa

 
blog template by suckmylolly.com