thePencil.org Ar RaiYan: ah hah!

Sunday, June 10, 2007

ah hah!

Yesterday got da emel...

Assalamulaikum....

Saya mencari penceramah (wanita) untuk bakal usahawan dalam bidang aksesori wanita - gelang-gelang crystal. Dan saya teringat puan. I contact through your hp but cannot get through, so if you can contact me at 012-3965131 dan bercakap dengan Pn. Aishah.

Thanks.

Alauddin Razali
Bayu Jati Sdn. Bhd.
Penceramah Asas Perniagaan MARA Perlis


then... i got da phone call from them...

Bayujati: Puan Najah, nak mintak jadi tenaga pengajar untuk slot kraftangan kristal la. di IKBN KL, tempat tinggal di sediakan, Rm600 sehari. ok tak?

Saya: alamak... tangan saya masih bersimen la. Saya accident...

Bayujati: ala...takde rezki la kami. Akan datang nanti saya ajak lagi kursus ni.Boleh datang mengajar kan?

------------------------------------------------------------------------------------

erk! Biar benar? orang jemput saya jadi tenaga pengajar ke? Ajar ikatkan gelang kristal untuk 1-2 hari. Nak tergelak pun ada.

8 comments:

kakLuna said...

weh...rezeki hang lah tu najah..hmm.see?besaq sungguh hikmah kemalangan tempoh hari, syukur byk2 pd Allah...aku pun tumpang gembira kalau lepas nih idup hang, perniagaan hang semakin baik... :)

Raiyan said...

thanks Luna.
aku nak tergelak sebenarnya.bukan reti ngajar pun. tp leh la try.hiks

Mynie said...

alhamdulillah... bestnya :) harap2 kak najah berpeluang utk mengajar di session berikutnya walaupun kali ni belum ada rezeki... lumayan tu.. lagi satu aliran masuk cashflow? insyaAllah :)

Aina Ana said...

don't underestimate kemampuan ko najah. walaupun ko rasa ko tak setanding org lain, tp bg aku ko dah kira terer juga la sampai dah ada bisnes sendiri..

mardhiah12 said...

perghh....boleh asah bakat ni :D

Raiyan said...

thanks mynie n aini.harap2 gitula.amboi tambahan cashflow yer.hehe

aina:tp aku tetap kagum ngan hang :)

nurazzah8 said...

laaa...salam...lama tak menjenguk...tak tahu pun kemalangan...teruk ka? Semoga cepat sembuh...
hurm...rezeki tu..org tua2 kata jgn ditolak, mungkin masa hadapan boleh pergi IA.. percayalah kpd kebolehan sendiri...

Raiyan said...

kak nurazzah,terima kasih atas semangat n doa.
yer,saya accident pertangahan april haritu. ada tulis kat blog may lepas.
patah tangan n misscariage.huhu. unser kami dilanggar bas ekspress dari belakang. kami dalam perjalanan ke KL.
skang semakin ok.doakan saya cepat sembuh yer. tak sabar nak buat kerja semula :)

 
blog template by suckmylolly.com