thePencil.org Ar RaiYan: Belajar Lukis Karektor Kartun

Thursday, January 15, 2009

Belajar Lukis Karektor Kartun

Seronok sekali belajar lukis karektor kartun di atas birthday cake Jumaat 9 Jan lalu. Saya pilih yang mudah-mudah dulu. Kartun Pooh sebab memang dah ada, cikgu Rani printkan. Bila pikir balik, lorr...awatla saya tak mintak cikgu Rani print kan kartun Upin n Ipin? Kartun kegemaran Kakak Ibah tu.

Hasilnya...tara!! macam tak percaya gue. hehe

Sebelahtu kek kawan saya, Kak Amal yang lukis kartun kegemaran anaknya Ben10

Terima kasih buat Cikgu Rani. Satu pengalaman yang sungguh seronok. Ada sesapa nak tempah Birthday cake lukis-lukis kartun? sms ye. Hehe. Harga mungkin berpatutan sebab baru di peringkat latihan. Eceh....

p/s: ohoo...ada rupa saya la kat fotopages Kak Amal nih

12 comments:

Aina Ana said...

Lukis direct atas kek ke?
Nampak macam susah jee..kalau aku lukis rumah je laa..ahaha

Anonymous said...

salam kak najah, saya nadiah, junior hira'. kak, saya teringin nak belajar buat kek icing, seronoknyer dpt belajar, akak bley bg resepi tak....huhuhuhu. recepi butter icing, whipping cream saya tau.

Ummu Auni said...

huhuhu....lawa la pula tgk kek tu. nak belajar jugalah buat macam mana

the author said...

hehe aini,
dah selesai master tu... pi belajar hias kek lak.
akak saje je syok2 belajar buatkn utk anak2.

Ummu Auni said...

akak macam cartoon pooh tu, lukis free hand ke? nampak kemas la

the author said...

nadia
kek icing guna sponge mix yg dijual kat kedai tu je. akak guna yg tu

kakda n aini,
bukan hands free la. tekap, mcm kita tekap peta zaman sekolah2 dulu tuuu

Kmal said...

Wah..ada gak gambar candid najah tgk lukis ye..kmal semuanya gambar kek je...apa2pun best sangat dapat belajar dgn rani kan..

Anonymous said...

apa ingredients buat butter icing ye kak, akak ley bg recipe yg cream butter icing .

maria-el-qibtiah said...

salam jah...
swonoknya tgk hang,smpt pi blajr buat kek tu...:)
kim salam kat anak2 ko ek...

the author said...

bg emel, nanti akak emel. skrg sibuk yg teramat, road show palestine.huhu

the author said...

asma,
windu kat ko!!

maria-el-qibtiah said...

i miss u toooo....hehe...

 
blog template by suckmylolly.com