thePencil.org Ar RaiYan: Tercapaikah?

Friday, January 01, 2010

Tercapaikah?

salam tahun baru 2010,
saya sedih sebenarnya meninggalkan tahun 2009 tatkala melihat matahari terbenam 2009 semalam membuatkan saya mengingati kembali apa yang telah belaku sepanjang 2009, sarat dengan peristiwa, kenangan, pengajaran. Tapi apakan daya, masa terus berlalu...

Kat tepi blog ni ada senarai goal 2009, nak cek semula pencapaian,

Goal for this 2009

  • -New baby,another board of directors(dis)-- baby bagitau nak keluar tahun 2010. hehe. my due is on 8 jan 2010
  • -Bandung-Julai (DONE)-- ha'ah dah pegi, saya pi sekali aje... tapi saif bantai pergi sampai 2 kali ,kali ketiga dia nak pi lagi. tu pun saya tak bagi sebab saya dah sarat
  • -Iqra' Books entering schools-Feb-- yang ni memang betul-betul tak tercapai sebab tak sempat, kekangan tenaga. masuk sekolah selected aje/ sekolah tersebut yang datang cari kami.huhu. tapi dapat pengalaman pertama kali masuk/ supply library Negeri Perlis :)
  • -New Branch Shop-Feb(DONE)-- alhamdulillah, cawangan telah dibuka di Star Parade, Alor Setar pada Julai 2009
  • -Proper website for biz-Mac (Done)-- yup done! walaupun takde la terlalu proper web tu, tapi ia memudahkan pelanggan, itu tujuan saya
  • -Kak Ibah can read-Mei(DONE) -- yang paling indah dalam tahun 2009, boleh membaca pada umur 4 tahun. sekarang pulun dengan iqra' pula
  • -Send Proposal to PTS- August-- NOT DONE, sibuk sampai terlupa
  • - Car -June(DONE)-- kami beli 2nd hand, but its worth... nak beli baru... makan pasir le dulu. hihi
on 2010... ya enjin dah start. tapi mungkin berehat selama 2 bulan (jan-feb) dalam tempoh berpantang dan memang buat kerja dari rumah pun. hehe. cuma kalini bertambah ahli keluarga baru dan perlu lebih perhatian pada si kecik yang bakal tiba ni. but few thing sudah dalam kepala insyallah. terutamanya dalam kerja-kerja jim mungkin perlu dilipatgandakan usaha dari yang sebelumni.
tahun ni mungkin menumpukan pada pencarian duit untuk membuat rumah kecil kami ...
amin...ya rabb!

1 comment:

HappyIrfa said...

salam najah..
TAHNIAH utk kelahiran baby girl

 
blog template by suckmylolly.com