thePencil.org Ar RaiYan: ramadhan al mubarak

Monday, August 01, 2011

ramadhan al mubarak

salam ramadhan buat semua...
alhamdulillah sudah lama menanti kehadiran ramadhan. yeay. salah satu sebabnya, dpt kurangkan sedikit kerja-kerja harian membuat kek ni.tumpukan pada tadarus dah ibadah lain. dapatla rehat sikit. rehat? biaq betoi. ramadhan kalini saya decide tak jual apa2, cuma jual kuih raya kawan saja. tu pun dia kata akan tutup order minggu pertama puasa, jadinya penghujung minggu pertama nanti, list order kan siap emel kat dia dan dok dediam la tunggu kuih dia sampai sebelum raya nanti.
ramadhan kalini ada beberapa checklist yang perlu dibuat. sebab sebelumni sibuk tak dapat buat

-terawih,tahajud,tadarus itu mesti
-siapkan pamplet dan buku program untuk program TA'IF- tadarus dan iftar program tunas taqwa pada 17 ramadhan nanti. doakan.
-upgrade blog www.tshirtlabuh.com supaya berwajah baru dan update semua stok tshirt. ramai yang emel bertanya kenapa saya tak meniaga tshirt dah. bukan tak meniaga, stok masih update di kedai iqra books. pelanggan ramai membeli seperti biasa cuma saya tak sempat nak buka untuk online. stok di kedai sendiri pun cepat abis. maka tak sempat nak jual online. insyallah, bulan puasa yang penuh barakah ni saya nak set semula website online tu balik. lagipun banyak benar website tshirt labuh sekarangni. health competition
-menulis draft untuk buku kek. dah lama diminta, cuma masih dalam kepala. tak tertulis-tulis. sampai hilang dah idea haritu punya. tak boleh jadi nihhh
-ajar tasneem iqra n bacalah anakku. tasneem dah masuk 3 tahun, tapi saya masih belum start buat seperti apa yg saya buat pada kakaknya, nusaibah. moga Allah permudahkan urusan ini

cukupla sebanyak ini dulu untuk sebulan ni. banyak-banyak nanti kang tak terbuat. yang kakt atas tu pun menunt masa yang lama.setiap hari sepanjang bulan. tatau la dapat setelkan semua atau tidak. ya allah, dikeberkatan bulan ini. mohon dapat permudahkan ya allah...


alhamdulillah sempat bawak anak-anak ke pusat sains alor setar sebelum ramadhan

2 comments:

Ummu Auni said...

tak turun KL ke?

Mynie said...

ramadhan mubarak, kak najah! all the best with your plan for the month :)

 
blog template by suckmylolly.com