thePencil.org Ar RaiYan: Cuti- Cuti Raya (part one)

Thursday, October 09, 2008

Cuti- Cuti Raya (part one)

Kalini cuti raya yang panjang :) 12 hari, amek kau !
Selamat Hari Raya buat semua teman-teman yang seringkali menyinggah di sini. Sudah lama tak update sejak puasa lalu. Tahun ni raya jauh sikit. Teganu kiter. Kampung tok ummi n tok ayah. Apa yang best skali ialah kali pertama beraya bersama Tasneem si kecik tu. Wow... travel bersama 2 orang anak yang aktif (toddler & baby) memberikan pengalaman yang agak memenatkan but happy. Gambo-gambo banyak di update di blog sini , sini dan sini. Tapi saya pun nak update jugakla walaupun ceritera raya agak basi berbanding mereka kat atas tu yang update dulu! hehe. hey, ni my raya version ok!!

Beraya di Teganu merupakan pertama kali bagi saya, kakak Ibah n Tasneem. Sebelumni balik Teganu, tapi bukan musim raya, balik musim cuti sekolah. Tahun-tahun lepas beraya di Perlis n Penang. Saya sebagai orang Penangni merasa bestnya Teganu ni sebab ramai orang Melayu. Walaupun speaking Teganu, bagi saya agak blur dan lambat saya nak faham.hiks


Kat Pasar Payang dengan wajah yang masing-masing kepanasan tengahari yang terik

Pasar Payang merupakan tempat wajib bagi sesapa aje yang datang ke Teganu. Kalo datang sana, singgah le ke kedai pok sedara kami, Wan Khairuddin Wan Abdul Rahman. Naik tangga depan, terus nampak kedainya. Wah, promote kedai pok sdara pulok. kena bagi upah ni Chu Din weih, upoh pinjamkan stream selama sebulan.hiks. katanya sales musim-musim raya n cuti sekolah ni leh sampai 30k sehari. perrghhh. Raya ke-3 lagi dia dah buka kedai dah sebab orang luar Teganu nak berangkat pulang, diorang akan shopping giler-giler punya sebelum balik. Dalam banyak-banyak barang, satu benda menarik perhatian saya-sampin (yang org pakai dengan baju melayu tu ape,sampin kan?) yang berharga rm6500 rupa sebijik macam TPM punya. hehe. heh, buat downpayment kereta lah!



Masjid Kristal Islam Hadhari Terengganu Bistari. Sedara mara kami kat Teganu bagigtau yang diorang lum pernah sampai lagi kat masjid ni. Kami yang dari Perlis ni sampai dulu.haha

Aduh, penat update. Nanti sambung citer lagi lah. Nak kena mengemas dapur jap. adios!!

5 comments:

Mynie said...

salam kak najah,
seronok dpt jumpa kat gambang hari tu, walaupun terlupa nak snap gambar.. kebetulan sungguh, alhamdulilah :)

saya org teghanu (walaupun 'celup' sj) pun tak pernah gi masjid kristal tu dan tak rasa nak gi pun hehe..

Ummu Auni said...

wah, beraya ganu kite kali ni
isk isk miss pula kat kelantan

Ummu Auni said...

wah, beraya ganu kite kali ni
isk isk miss pula kat kelantan

Ummu Auni said...

wah, beraya ganu kite kali ni
isk isk miss pula kat kelantan

kakLuna said...

syoknya ada sedara mara dok jauh :)

 
blog template by suckmylolly.com